Rövid információk az IQ-ról

Az intelligenciahányados vagy IQ egy, az egyénnek a populáció többi tagjához viszonyított intelligenciáját jellemző szám. Az IQ-t a gyermekek intelligenciájának a mérésénél eredetileg a következőképpen definiálták: az IQ a gyermek mentális korának és az életkorának az aránya százzal megszorozva. A mentális kort egy az adott korcsoport számára összeállított intelligenciatesztben elért átlagos eredmény alapján határozták meg.

IQ tesztek típusai

Két féle IQ teszt létezik:
1) Verbális - Ezek a tesztek azt vizsgálják, hogy a tesztalany képes-e beazonosítani az egyes fogalmakhoz tartozó felsőbbrendű gyűjtőfogalmat (pl.: kutya, macska, oroszlán = állat), ki tudja-e választani egy felsorolásból az oda nem illő fogalmat (pl.: madár, nyúl, majom, autó), meg tudja-e találni az összefüggést egy számsor tagjai között (pl.: 11, 12, 14, 17, 21), meg tud-e oldani matematikai feladatokat, stb.

2) Non-verbális - Ezek a tesztek azt vizsgálják, hogy a tesztalany képes-e kockákat kialakítani, adott idő alatt és adott logikai következetességgel képeket rendszerezni, létrehozni bizonyos formákat különböző elemekből, stb. Ezek a tesztek leginkább az absztrakciós készséget, az összetett, vagy részletorientált gondolkodást vizsgálják.

Ne feledje, amikor IQ tesztelt tölt ki, fizikailag és főleg mentálisan kipihentek kell lennie. Vegye komolyan a tesztet, csak így fog tudni maximálisan összpontosítani.

www.quickiqtest.net

ÚTMUTATÓ A GYORS IQ-TESZTHEZ:

Ez az IQ-teszt a veleszületett intelligencia gyors felmérésére szolgál.

  • A teszt tizenöt képes kérdésből áll
  • A különböző nehézségi fokozatú kérdések megoldásáért különböző pontszámok járnak
  • A helytelen válaszadás nem jár pontlevonással
  • Mindig csak egy helyes válasz van

Hetente több mint 25 000-en látogatnak el oldalunkra a világ minden tájáról.

AZ IQ TESZTET INDÍTANI